Garnbolaget origina

Inspiration

GARN FILISILK SOCKGARN ULL BOMULL

Sidan är under ständig förändring och tanken är att du här skall hitta lite information om de mönster jag använt till mina alster som lagts upp på Facebook eller Instagram. Här kommer du kunna hitta mönster på svenska, engelska och ett och annat mönster på danska. Mönster som är gratis och mönster som kostar och mönster som bara  inspirerat mig!

INSTRUKTION FÖR KÖP AV MÖSTER

För att köpa de mönster jag säljer separat  gör du enligt följande;
Sätt in den summa som står angivet vid resektive mönster på bankgiro 463-2352 och skriv ditt namn i rutan för meddelande. Skicka också ett mejl till kristin@garnbolaget.com där du uppger vilket mönster du vill köpa samt ditt namn och adress.  Mönstret skickas när pengarna kommit in på bankgirot.

Sjalen SJALEN

Mönstret till den härliga sjalen SJALEN, stickad i ett handfärgat garn i kvalitén alpackasilk kan beställe  genom att sätta in 60:- på bankgiro 463-2352 och skriv ditt namn i rutan för meddelande.

Skicka också ett mejl till kristin@garnbolaget.com där du uppger att du vill beställa mönstret SJALEN samt ditt namn och adress.  Mönstret skickas när pengarna kommit in på bankgirot.

SJAL

Nu har Assistenten varit i farten igen!

Här har hon stickat en sjal som fanns med i Allers 33/15. Garnet hon använde var Silkbloom Fino som är ett lyxigt garn av mullbärssilke och merinoull med en vacker lyster.

 

Barnkofta

Assistenten stickar vidare!
Denna gången har hon stickat en söt liten barnkofta i garnet Quattro som du hittar mer information om här! http://www.garnbolaget.com/store/p/bomull-bambu-205028/quattro-413424

Mönstret kommer från Hemmets Veckotidning nr 20 och mönstret hittar du här! http://hemmets.se/sticka-sota-sommarplagg-till-barnen/

 

Lisa by DROPS Design

Assistenten har varit i farten igen! Här har hon stickat en sjal i Garnbolagets egenfärgade Filisilk! Mönstret hon använt är ett Drops mönster som du hittar här http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=146&d_id=15&lang=se


 

Bedtime Stories by DROPS Design

En liten kofta till en bäbis! Stickad i Onions mjuka, sköna ekologiska bomull i mönster från Drops.

Här hittar du garnet,
Onion Organic Cotton

och här hittar du mönstret
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b25&d_id=11&lang=se

Långa strumpor

Stumporna är stickade av Assistenten, hon som oftast kallas mamma :-) Garnet hon använt är Onions Organic Woll & Nettles och mönstret hon använt är 
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=93&d_id=25&lang=se 

Sjal från Drops

Sjalen är stickad av Assistenten, oftast tilltalad mamma :-) i garnet LINO. Mönstret är hämtat från Drops design (156-5) 8 nystan gick åt och sjalen blev större än vad som angavs (pga annat garn) Fantastiskt snygg är den!

Rondellen karamellen

Här hittar du mönstret till sjalen jag kallar Rondellen Karamellen. Sjalen är stickad med två nystan Jawoll Magic 6ply och ett nystan Jawoll Superwash.

SUIT by Lori Versaci

Denna overzise kofta är stickad i ett garn som är gjort av återvunna bomullsfibrer och heter  DENIM COTTON RECYCLED. 

Mönstret hittar du på http://www.ravelry.com/patterns/library/suit-3

FÄRGGLATT

Mönstret till  "FÄRGGLATT" hittar du här;
SJAL/HALSDUK I SOL DÉGRADÉ
Färdigt mått: ca 55 x 170cm
Material;
Garn: 5 nystan SOL DÉGRADÉ
Stickor: Rundstickor nr 5 (100 cm)
Lägg upp 95 maskor på rundsticka nr 5, sticka rätstickning i ca 5 cm därefter stickas de första och sista10 maskorna rätstickning och de 85 maskorna i mitten stickas i slätstickning. Sticka så långt att garnet räcker till en avslutningskant i rätstickning med lika många varv som i början. Fäst alla trådar och om du vill, spänn upp sjalen mellan blöta handdukar och låt  torka. 
Lycka till! 

LURV

Mönstret till Handledsvärmarna "LURV" säljs separat för 50:-ink. porto. Beställer du ett nystan av Mohair Luxe som det går åt och skriver "LURV" i meddelanderutan, vid beställning får du mönstret gratis! 

Hur du bara köper mönstret står beskrivet högst upp på sidan!

Sjalen är stickad i Silkbloom Fino och finns i två olika storlekar. Till den mindre går det åt tre nystan Silkbloom Fino och ett nystan Mohair Luxe. Till den större som visas på bilden går det åt fyra nystan Silkbloom Fino och ett nystan Mohai Luxe. Beställer du garn till sjalen är mönstret gratis genom att skriva 3044 i meddelande- rutan som finns i butikens kassa men det kan också köpas separat för 30:-. Se intruktion ovan. OBS! Mönstret är på danska men mycket lätt att förstå!

Sirlig sjal

Mönstret till den "Sirliga sjalen i Piura" får du gratis här!

Mönstret till Stjärnsockan är gjort av Anette Öberg Josefsson och du hitter det här https://garnbutiken.files.wordpress.com/2014/09/stjc3a4rnsocka.pdf Denna socka är stickad i Jawoll Superwash

Sockan till vänster är stickad i Onions garn Organic Wool & Nettles och mönstet jag använde var detta. 
http://www.ravelry.com/patterns/library/simple-cabled-socks

Herringbone
by DROPS Design

Denna fina strumpa har Assistenten som oftast tilltalas mamma, stickat och det gjorde hon i garnet Jawoll Superwash och använde detta mönster.
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=149&d_id=23&lang=se