Garnbolaget origina

Färgglatt i vintermörkret

Det märks tydligt nu att det blivit mörkare. Tycker förvisso att det är lite mysigt eftersom jag gillar levande ljus men jag tycker också att det kan behövas lite färg i mörkret. En sjal/halsduk har därför stickats som kommer att bli skön att använda  i vintermörkret. Så har gjorde jag.

SJAL/HALSDUK I SOL DÉGRADÉ
Färdigt mått: ca 55 x 170cm
Material;
Garn: 5 nystan SOL DÉGRADÉ
Stickor: Rundstickor nr 5 (100 cm)
Lägg upp 95 maskor på rundsticka nr 5 sticka rätstickning i ca 5 cm därefter stickas de försa och sistan 10 maskorna rätstickning och de 85 maskorna i mitten stickas i slätstickning. Sticka så långt så att garnet räcker till en avslutningskant i rätstickning med lika måna varv som i början. Fäst alla trådar och om du vill, spänn upp sjalen mellan blöta handdukar och låt  torka. 
Lycka till!
 

Etiketter: inspration mönster

Kommentera gärna: